L'Internauta

 

El passat dimecres dia 4 de febrer Miquel Bonfill, director d’Omatech, va estar el protagonista del programa L’Internauta, amb Vicent Partal. El fil conductor de l’entrevista va estar el llançament de l’escurçadora Scur.cat, una iniciativa llançada el 2010 per Omatech que permet escurçar adreces web que són massa llargues.

Els escurçadors d’adreces són una eina cada cop més habitual a les xarxes socials que permeten compartir adreces web convertides a caràcters reduïts. D’aquesta manera, es supera el problema d’“els 140 caràcters de Twitter” i s’evita que l’usuari hagi de publicar adreces llargues quan vol compartir un enllaç.

Scur.cat presenta una caixa de text en la qual l’usuari hi introdueix l’adreça a escurçar i, a continuació, prem el botó “escurçar” per obtenir-ne la nova adreça reduïda en caràcters. A més, l’escurçador ofereix informació agregada per a aquell usuari que està interessat en saber quines són les adreces més compartides. Aquest anàlisis s’obté a través de l’acumulació de clics sobre els enllaços més visitats o els darrers enllaços clicats.

Scur.cat no va néixer amb una intenció comercial sinó més aviat amb la voluntat d’investigar i experimentar. Omatech és una empresa de desenvolupament web que té l’objectiu d’estar sempre al dia de les darreres novetats digitals i tecnològiques. D’aquesta manera, Scur.cat té sentit per a nosaltres com una eina d’estudi i exploració.

Al programa també es va parlar d’altres projectes exitosos d’Omatech -com ara Easypromos– de quina és la nostra missió, de les noves fites d’Omatech, i de les darreres novetats del mercat digital.

Podeu llegir l’article publicat a Vilaweb sota el títol “El negoci d’escurçar” prement aquest enllaç