Scur.cat, escurçador d’adreces en català

Scur.cat, escurçador d'adreces en català

Molt bon any a tothom!

En aquest començament d’any parlem d’un projecte que ja té un mes de vida però que fins avui no hem presentat oficialment. Es tracta d’scur.cat, un escurçador d’adreces en català.

Des de fa gairebé tres anys, arran de la utilització massiva de xarxes socials com twitter o facebook, han aparegut moltíssims serveis per a escurçar adreces. Abans de l’eclosió de les xarxes socials, gairebé tothom que volia escurçar una adreça feia servir el tinyurl, pioner i referent d’aquest tipus de serveis. Un dels usos més habituals era el de poder enviar una adreça de Google Maps amb un format més còmode de copiar i enganxar en els correus electrònics.

Ara bé, amb la irrupció de twitter, els usuaris van començar a compartir enllaços, degut al límit dels 140 caràcters era important reduir al màxim l’extensió de les urls, per això es van popularitzar els serveis per escurçar adreces. Actualment el que tira amb més força és bit.ly, però la majoria de sites importants estan treballant amb els seus propis escurçadors. (goo.gl, fb.me, etc).

Tot i la gran oferta d’escurçadors existents, a Omatech pensem que en català el tema no està prou treballat, per això hem posat en marxa scur.cat. Les característiques principals d’scur.cat són les següents: disseny senzill, clar i atractiu, domini potent i curt (per si no és prou evident, hem triat scur.cat per la seva semblança amb escurçat), llistat dels darrers enllaços escurçats i possibilitat de veure quantes vegades s’ha clicat un determinat enllaç i finalment llistat dels enllaços més populars, és a dir, quins són els enllaços que s’han clicat més.

El fet de poder veure el número de clicks per enllaç és particularment important perquè dóna informació de l’impacte que ha tingut el compartir un determinat enllaç. Per exemple, tant si es penja un enllaç d’scur.cat a l’estat del Facebook o al twitter, podrem saber quantes persones han clicat sobre l’enllaç.

Esperem que el projecte us agradi, a mesura que anem rebent feedback i vagi pujant el número d’usuaris anirem incorporant noves funcionalitats. El que sabem del cert és que com a mínim el gatet d’scur.cat està triomfant, comencem a encarregar samarretes? 🙂